Ballonos víz

A víz évezredek óta az élet és az erő szimbóluma. Fontos tudnunk, hogy testünk kb. 120 ml vizet képes felszívni 10 perc alatt. Ezért nem célszerű egyszerre 500 ml vizet inni, hanem inkább az a fontos, hogy egész nap rendszeresen kisebb mennyiséget fogyasszon ballonos ásványvizeink valamelyikéből: gyakran kis kortyokban. A szomjúság azt jelzi, hogy testünk már kiszáradt, és ez számos negatív következményhez vezethet, mint például fejfájás, fáradtság, ingerlékenység, izomfájdalom és még sok más.

A rendszeres ivóvíz fogyasztás előnyei:

1. Segít a fizikai teljesítmény maximalizálásában.
A test víztartalmának 2% -nyi csökkenése jelentősen ronthatja a fizikai teljesítményét

2. A hidratálás jelentős hatást gyakorol az energiaszintekre és az agy működésére.
Már az enyhe kiszáradás (1–3% -os folyadékvesztés) is ronthatja az energiaszintet, a hangulatot, a memória és  az  agy teljesítményének jelentős csökkenéséhez vezethet.

3. Az ivóvíz segíthet a fejfájás megelőzésében és kezelésében.
iNéha segíthet enyhíteni a fejfájás tüneteit, különösen a kiszáradt embereknél.
4. Bőséges fogyasztása jótékony hatású a vesekövek kezelésében. A fokozott vízfelvétel úgy tűnik, hogy csökkenti a vesekőképződés kockázatát, de további kutatásra van szükség ezen a területen.

5. Segít megakadályozni a másnaposságot. A másnaposságot részben a kiszáradás okozza, ezáltal az ivóvíz segíthet csökkenteni a másnaposság fő tüneteit.

6. A fokozott vízfelvétel segíthet a fogyásban. Valójában a legjobb a vizet hidegen inni, mert akkor a test további energiát (kalóriát) fog felhasználni a víz felmelegítésére a testhőmérséklet szabályozására.