A Föld felszínének 70%-át víz borítja - de ennek a mennyiségnek mindössze 1%-a iható!!! 

19 literes Szentkirályi ballonos víz

19 literes Szentkirályi ballonos víz
19 literes Szentkirályi
 
ár: 2.095 Ft
(1.650 Ft+Áfa)
A Szentkirályi ballonos víz fogyasztása kedvező az európai ember számára. Ezen a földrészen ugyanis 500 és 1000 mg közötti ásványi anyag tartalmú vizek a népszerűek. Élettani szempontból rendkívül fontos ugyanis, hogy az általában javasolt napi ásványi anyag mennyiséghez, amely kb. 1000 mg, a szervezet hozzájusson.
Ez nagyjából napi két liter Szentkirályi fogyasztásával megoldható. Az EAUSCAR - díjas Szentkirályi ásványvíz ásványianyag-tartalma 520 mg/l.
Fogyasztása ajánlott komolyabb igénybevétel (sport, fizikai munka) esetén a folyadék és ásványi anyag folyamatos utánpótlására!
Ásványi anyag tartalmát:
 
Kalcium (Ca2+): 63 mg/l, Nátrium (Na+): 21 mg/l, Magnézium (Mg2+): 26 mg/l,
Hidrogén-karbonát (HCO3-): 400 mg/l, Összes ásványi anyag: 520 mg/l, Nitrát: nem kimutatható
Nitrit: nem kimutatható, pH: 7,4

 

 
Élettani hatása
 

magnézium

Magas magnézium tartalmú. A magnézium kiemelt szerepet játszik csontok és a fogak egészségének megőrzésében, nélkülözhetetlen a jó izom- , ideg-, és szívműködéshez. Csökkenti a magas koleszterin szintet, a magas vérnyomást. Sajnos a stressz, a kemény fizikai munka felgyorsítja a szervezetünkből történő kiürülését. Pótlása alapvetően fontos, ehhez vizünk kiválló forrást jelent.
   
kálcium
Magas kálcium tartalmú. A kálcium csontjaink, fogaink alkotóeleme, szilárdságuk megőrzéséhez nélkülözhetetlen, ezen kívül részt vesz a véralvadás, az immunrendszer szabályozásában. Az egészséges bélflóra megőrzésének is záloga. Nélküle sem a szívizomzat, sem az idegrendszer nem képes normális működésre. Dohányzás, stresszes életmód, alkohol fogyasztás esetén a kálcium bevitelét fokozni kell.
   
nátrium
Alacsony nátrium tartalmú vizek közé tartozik. A nátrium a szervezet vízháztartásának szabályozója. Sajnos általánosságban elmondható, hogy a naponta szükséges 5-6 g többszöröse kerül be rossz táplálkozási szokásaink miatt szervezetünkbe. Emiatt növekszik a magasvérnyomás kialakulásának, a szív- és érrendszeri betegségek kockázata. E kockázatot vizünk nem növeli.
   
hidrogén-karbonát
Magas hidrogén-karbinát tartalmú, ezáltal jótékony hatást fejt ki az emésztőrendszer működésére. A hidrogén-karbonát lugosítja szervezetünket, csökkenti a a gyomorsav mennyiségét, ezért pl gyomorégés esetén kifejezetten ajánlott a fogyasztása. Védi és tisztítja a húgyutakat, a vesekő kialakulásának komoly gátja.